Dominique De Waele: “Ninove is dé te kloppen ploeg”

Dominique De Waele: “Ninove is dé te kloppen ploeg”

Lochristi-Ninove is zondag een stevige zespuntenmatch in de titelstrijd. De eerste achtervolgers willen in het spoor van leider Bambrugge blijven.

Afgelopen weekend omzeilde Lochristi een moeilijke klip bij Mariakerke met 1-2. Dankzij de winning goal van Dominique De Waele kan SKLO met een punt voorsprong de bezoekers uit Ninove ontvangen. "Nu kunnen we ontspannen naar de topper toeleven", aldus De Waele. "De focus lag in de eerste plaats op de zware opdracht bij Mariakerke, maar toch zat ook een mogelijke bonus voor het duel tegen Ninove in ons achterhoofd. Zij zakten uit derde amateurklasse en als ik de spelersnamen overloop, is Ninove voor mij dé te kloppen ploeg in deze reeks. Bambrugge en Zele lieten mij een sterke indruk. Ook Aalter en Mariakerke wil ik zeker nog niet afschrijven, maar Ninove lijkt me toch de grootste favoriet voor titel."

De uitdaging van Lochristi bestaat er in om Ninove een eerste competitienederlaag toe te dienen. "Dat moet onze doelstelling zijn. Winst tegen hen zou ons ook een boost kunnen geven. Het wordt tijd om eens een topper te winnen. We begonnen hoopvol aan het tweeluik tegen Bambrugge en Zele, maar bleven onder de verwachtingen en verloren twee keer. Toen slaagden we er niet in om ons voetbal op de mat te brengen. Ik hoop dat het zondag wel lukt en dat tot een mooie topper leidt."

Meest uitgebalanceerde kern

Voor het eerst sinds de promotie naar eerste provinciale is Lochristi na elf speeldagen helemaal mee bovenaan. Als SKLO naar goede gewoonte een sterke terugronde neerzet, zal het een stevige uitdager zijn voor de titel. "Dat hopen we alleszins. De voorbije jaren zorgde onze matige competitiestart altijd voor frustraties. We schoten te laat in gang en konden de opgelopen kloof nooit meer dichten. Dit seizoen zijn we echter heel goed gestart en zijn we mee met de titelkandidaten. Sinds ik bij Lochristi speel is dit misschien wel de sterkste en meest uitgebalanceerde kern die SKLO al had. Het zit ook naast het veld heel goed. Er zijn veel elementen die me doen geloven dat we dit seizoen tot het einde kunnen meespelen."

Bron: Het Laatste Nieuws (XDN)
Foto: De Rycke

 

Related

Not any article

Share